חלונות הסקיילייט של VELUX יוצרים חלל מואר ואוורירי

היו אלה הגן הגדול המקסים, שביל הגישה הפרטי הארוך והשטחים החקלאיים השלווים שמסביב שגרמו לאליזבת' ומת'יו ויקס לקנות את הבית הפרטי שלהם בעל ארבעת חדרי השינה ב-Suffolk לפני חמש שנים. אולם הם ידעו שהם יזדקקו לחלל משפחתי גדול יותר עבור שני ילדיהם הקטנים.


לצפייה בגלריה
למידע נוסף
משפחת ויקס החליטה לבנות הרחבה בת קומה אחת לחלק האחורי של הנכס שלהם.

הרחבה זו נבנתה במטרה ליצור חלל משפחתי פתוח עם מטבח וחדר אוכל.

הם התקינו ארבעה חלונות סקיילייט חשמליים מדגם ®INTEGRA VELUX במטרה ליצור חדר מלא באור שמש טבעי כדי לגרום תחושה מרווחת יותר בחלל.

חיישני הגשם המובנים בחלונות הסקיילייט מונעים את הסיכון לחדירת גשם לחלל, משום שהם סוגרים את החלונות באופן אוטומטי כאשר יורד גשם. בנוסף, אלגוריתמים חכמים פותחים את התריסים והחלונות בבוקר וסוגרים אותם בערב.

החלל החדש מתאים במיוחד עבור אמילי, הנהנית להתבונן בשמי הלילה דרך הטלסקופ שלה בעודה יושבת על הספה שלה בסביבה סגורה ובטוחה.

מת'יו אמר: "אנחנו נרגשים מן הבית הגמור שלנו ומן השטח והאור הנוספים שההרחבה מביאה עמה. להכין את הילדים לבית הספר, להתכונן בעצמנו לעבודה ולאכול ארוחת בוקר משפחתית - כל אלה הן פעולות שגרתיות בבקרים, אך הן הפכו למהנות הרבה יותר הודות לחלל החדש והמואר בביתנו."

ניתן להתקין את חלונות הסקיילייט ®VELUX INTEGRA בבתים עם גגות בעלי שיפוע של 0‏-15 מעלות.

 

חמשת הטיפים המובילים

  • היתר תכנון אינו דבר שצריך לפחד ממנו, אבל בקשו ייעוץ מן האדריכל שלכם. באופן כללי לא נדרש היתר תכנון עבור הרחבות בשטח של עד 40 מ"ר בחלקו האחורי של הנכס, אולם עשויים לחול קריטריונים מסוימים.
  • כאשר אתם מחשבים את עלות ההרחבה שלכם, הביאו בחשבון את הצורה והגודל של הפרויקט שלכם ואת התעריפים היומיים של אנשי המקצוע המקומיים. רוב הבנאים יכולים לתת לכם מושג לגבי עלות ההרחבה שלכם למטר רבוע.

     

  • התסכלו על הפרויקט כולו ופרקו אותו לחלקים הניתנים לניהול, ולאחר מכן חשבו באופן מציאותי כמה זמן יארך כל אחד מהם. הדבר יאפשר לכם לתכנן לאילו אנשי מקצוע וחומרים תזדקקו בכל שלב. לוח הזמנים לדוגמה שלנו יעזור.

     

  • דברו עם השכנים שלכם או חפשו המלצות על קבלנים ובנאים אמינים בפורומים מקוונים מקומיים ואל תחששו לשאול הרבה שאלות במהלך ההתייעצויות.

     

  • שלקו את התכניות שלכם לגבי מועד ביצוע העבודה. אם בכוונתכם להישאר בנכס במועד תחילת הפרויקט, התכוננו לאבק, הפסקות חשמל וויתורים על חדרים חשובים בביתכם, כגון המטבח או חדר הרחצה

 



מבית קטן לבית משפחתי מרווח

כאשר סוזן רכשה לפני תשע שנים את הבעייתי הדו-קומתי שלה ב-Knebworth הציורית שבמחוז Hertsfordhire, היה בו די והותר מרחב בו יכלה לחיות בגפה. 

תשע שנים מאוחר יותר, סוזן היא אישה נשואה עם שני ילדים, ובדומה לבעלי בתים רבים, היא נדרשת להגדיל את הבית עם המשפחה.

לצפייה בגלריה
למידע נוסף
התגוררתי בבית לבדי, אך כאשר התחתנתי, בעלי אב הצטרף אלי.

 היום יש לנו גם שני ילדים קטנים והשטח המקורי קטן מדי בשבילנו. התחלנו להרגיש דחוסים מדי. בגלל המחסור החמור בשטחי אחסון, הרגשנו שהבית באמת צפוף, עם מעט מקום בו יכולנו ליהנות כמשפחה." אומרת סוזן.

לא זו בלבד שמשפחת אנדריאה חשה חוסר בשטח מחיה, אלא שהם היו צריכים גם שביתם ישמש כמשרד, מכיוון שסוזן, רואת חשבון במקצועה, ובעלה החשמלאי אב, ניהלו שניהם את עסקיהם מן הבית. המוסך שבחלקו האחורי של הבית שימש כמשרדה של סוזן, ואילו אב עבד מחדר המשפחה, אשר היווה גם את לב הבית. החדר, המהווה חלל רב-שימוש באמת, הוא המקום בו מתרחשת רוב הפעילות, החל מארוחות משפחתיות ועד למשחקים, מנוחה ובילויים משותפים. בכל פעם שבני המשפחה ישבו לאכול, היה עליהם לערוך את השולחן והכיסאות ולפנות ולאחסן אותם לאחר מכן.

מכיוון שרכישת נכס חדש וגדול יותר היתה יקרה מדי, החליטה המשפחה על שיפוץ, אשר כלל את הריסת המוסך שבגינה ובניית הרחבה מצדו ומאחוריו של הבית, כדי ליצור מטבח וחדר אוכל גדולים ופתוחים, חדר שירות ומשרד משותף נפרד עבור סוזן ואב. ההרחבה אפשרה למשפחה גם ליצור חדר שינה נוסף, כך שכל אחד מן הילדים יוכל לקבל חדר משלו. כמו כן הוסיפו חדר רחצה נוסף פרטי עבור סוזן ואב.

אחד האתגרים העיקריים התרחש באמצע הבנייה, כאשר הסתבר שהיסודות עלולים להיות חלשים מכדי לתמוך בהרחבה החדשה. משפחת אנדריאה נאלצה לשכור את שירותיו של מהנדס כדי שיבוא ויעריך את המצב. הם המתינו לתוצאות הדו"ח ימים ארוכים, מבלי שידעו האם ניתן יהיה לחדש את העבודות, אולם למרבה המזל התברר כי היסודות בטיחותיים והפרויקט נמשך.

עבודות הבנייה נמשכו בסך הכל חמישה חודשים ושינו את הנכס באפון מוחלט, תוך הכפלת השטח של ביתה של משפחת אנדריאה.

אחד ההבדלים הגדולים אשר נגרמו כתוצאה מן השיפוץ היה הפיכת המטבח הקטן והחשוך למטבח וחדר אוכל מאוורר ופתוח, המהווה כעת את ליבו של הבית. הימים של פתיחת וסגירת השולחן והכיסאות הפכו לזיכרון רחוק - ובני המשפחה נהנים כיום משטח ייעודי, המאפשר להם לאכול את ארוחותיהם יחדיו.

שלושה חלונות סקיילייט של VELUX הותקנו בהרחבה שכללה את המטבח וחדר האוכל והציפו את החלל כולו באור טבעי. הדלתות הכפולות הנפתחות לגינה מאירות אף הן את החדר באור יום, מכניסות את החוץ פנימה ומאפשרות להם לראות את רוב הגינה.

סוזן הסבירה ש"תמיד ידענו שאנחנו רוצים שורה של חלונות VELUX באזור המגורים של המשפחה. המוצרים נהנים ממוניטין מצוין והיינו זקוקים לפתרון כדי לפתוח את החדר ולהכניס יותר אור פנימה. החלונות של VELUX ממש מאירים את החלל כולו, כך שהוא זוכה גם לאוורור טבעי. גיליתי שאנחנו מבלים הרבה זמן בחדר הזה, בגלל שאנו אוהבים את התחושה שאנו מוקפים בכל כך הרבה אור טבעי, בייחוד בקיץ, כשהימים ארוכים יותר."

בקומה העליונה התקינו סוזן ואב תעלת אור של VELUX במישורת כדי להכניס או טבעי לחלל הסגור. סוזן מסבירה כי "מנהרת השמש חוללה הבדל מאסיבי - זה כמו מישורת חדשה לגמרי. זו באמת תחושה מרעננת לעלות למעלה ולספוג מבול של אור."

למרות שהחוויה של ניהול הפרויקט היתה כרוכה באתגרים משלה, הרי שהתוצאות הכוללות שינו את חייהם.

"כל החלל והאור הזה הפכו את חיי המשפחה לקלים ומהנים הרבה יותר", הוסיפה סוזן. כשאני מסתכלת סביבי, אני לא יכולה להאמין שזה אותו הבית - המראה והתחושה הם של בית אחר לגמרי. לא היינו יכולים להיות שמחים יותר."

מבית בלונדון לבית משפחתי

כשטניה ומייק וודן רכשו לפני 15 שנה את הבית המסוגנן שלהם ב-Kentish Town, צפון מערב לונדון, היה בו כל מה שהם רצו. המיקום, ברחוב ללא מוצא, והמאפיינים התקופתיים נשמרו הודות לסטטוס השימור של הרחוב וחלל הבית, שני חדרי שינה בגודל סביר, ענו על כל הדרישות של המשפחה החדשה.

עם התרחבות משפחתם של טניה ומייק, שכוללת כעת שלושה ילדים בגילאים 10, שבע וארבע, הבית שהיה פעם מרווח התחיל להרגיש צפוף. משפחת וודן ניצבה בפני החלטה קשה – הם יכלו לעבור להתגורר בבית גדול יותר או לשפץ את ביתם האהוב כדי שיתאים לצרכיהם החדשים.

לצפייה בגלריה
למידע נוסף ולצפייה בסרטוני וידאו
כאשר בעלי ואני רכשנו את הבית הזה לפני 15 שנים הוא היה בגודל ובמיקום המושלמים.

"גם לאחר שנולד ילדנו הראשון, היה לנו מספיק חלל מגורים. אך כשנולד ילדנו השלישי, לא היו מספיק חדרים שיאפשרו לנו לחיות בנוחות והרגשנו שאנו זקוקים לחלל גדול יותר שבו יוכלו ילדינו לשחק ולגדול. רצינו גם חדר שינה נוסף עבור הילדים כדי שלא יצטרכו לחלוק חדר קטן אחד. עמדה בפנינו דילמה, אבל אנחנו אוהבים את הבית, את הרחוב ואת האזור והעדפנו להרחיב במקום לעבור להתגורר במקום אחר."
לא רק שחלל המגורים של משפחת וודן לא הספיק לצרכיה, בני הזוג גם הרגישו נלהבים ליצור בית מואר ומאוורר יותר, עם תקרות גבוהות יותר וחלונות רבים יותר, כדי להכניס אל תוך חלל הבית היבטים של הסביבה החיצונית.

ללא מקור אמיתי של אור יום טבעי, היו בני המשפחה שרויים בעלטה והבחינו בהשפעות של המחסור באור. מייק וטניה מאסו בצפיפות ובהעדר 'מרווח נשימה' בבית. הם ידעו מה הם רוצים לעשות, אבל הם פשוט לא היו בטוחים כיצד.
טניה אמרה: "כמשפחה אנו אוהבים את הבילוי בחוץ והילדים תמיד פעילים ולהוטים לחזור הביתה מבית הספר ולשחק בגינה, כך שלפעמים זה היה קצת מעייף כשהיינו חוזרים לבית קודר בחודשי החורף והם היו תקועים בחלל מצומצם. אני גם אוהבת לבשל ולבלות במטבח ולהכין ארוחות למשפחה, אבל השהות בחלל חשוך ודחוס הפכה זאת למטלה משעממת במקום לחלק מהנה של היום שלי. הרגשנו נואשים לעזרה ולייעוץ כיצד לשנות את הבית שלנו כך שיתאים לסגנון החיים שלנו."

בעזרת Martins Camisuli Architects החליטו טניה ומייק ליצור מטבח / חדר מגורים פתוח גודל ומואר יותר בחלק האחורי של ביתם, לסלק את עליית הגג חסרת השימוש והדחוסה כדי לאפשר לאור השמש לחדור לכל הבית ולהוסיף חדר שינה שלישי מעל להרחבה החדשה.
"קיבלנו המלצות חמות על Martins Camisuli Architects מידידים של המשפחה," אומרת טניה. "זה היה פנטסטי שיכולנו לראות את איכות העבודה שלהם ממקור ראשון במספר בתים באזור - זה ממש הרגיע אותנו לדעת שאנחנו עושים את הבחירה הנכונה. במיוחד מצאה חן בעינינו הדרך בה הצוות השתמש בעיצוב פשוט ועם זאת אפקטיבי כדי להפיק את המרב מן החלל הזמין."

מנהל הפרויקט היה סבסטיאן קמיסולי, הבעלים של המשרד, ואחת ההמלצות הראשונות שלו היתה להחדיר אור טבעי מלמעלה בכל רחבי הבית.
מכיוון שפורטרס גרוב נמצאת באזור המיועד לשימור, חלו הגבלות על הסידור החיצוני של החלונות בבית, ופירושו של דבר היה שבני משפחת וודן לא יכלו להשתמש בחלונות תמונה גדולים כדי לאפשר לאור לחדור פנימה. הפתרון של סבסטיאן היה להוסיף חלונות סקיילייט של VELUX לכל שלושת חדרי השינה, לחדר הרחצה בקומה העליונה ולמטבח החדש, ובכך להעניק לכל אחד מן החללים אפקט "וואו" אמיתי. השימוש בחלונות סקיילייט בעלי ציר מרכזי של VELUX בגימור פוליאוריתן לבן אפשר לכמות מרבית של אור יום ואוויר צח להיכנס לבית, תוך שמירה מראה נקי ועכשווי כל הזמן.

טניה אמרה, "כשאנו נכנסים הביתה עכשיו, אנחנו נדהמים מתחושת המרחב וזו הרגשה נחמדה להיכנס ולהשאיר מאחורינו חלק מן הקור ועדיין להמשיך לטבול באור השמש של העונה. עכשיו כשאני חוזרת הביתה מן העבודה אני יכולה להיכנס למטבח ולהכין אוכל באור טבעי במקום בגומחה האפלה של המטבח הישן שלנו. הדבר נכון גם לגבי הילדים כשהם רוצים לשחק בתוך הבית בימים קרים. הם יכולים ליהנות ממשחק בתוך הבית ממש כמו בחוץ, משכיוון שהחדרים שלהם מוצפים באור שמש טבעי ונשארים מאווררים היטב, כך שיש בה תחושה של רעננות."

התוספת של חמישה חלונות סקיילייט של VELUX בלבד כדי להגדיל את כמות האור הטבעי בבית היא גילוי עבור המשפחה. בני משפחת וודן החליטו להגדיל את ששטח המגורים של המשפחה, ומה שקיבלו בתמורה הוא בית מואר ומאוורר המשלב בצורה מושלמת בין המאפיינים הישנים והחדשים של המבנה. עכשיו גם טניה וגם מייק גאים לארח אנשים בביתם, וגם האורחים אינם נשארים אדישים לשינוי.

טניה הוסיפה, "אנחנו בהחלט מרגישים את היתרון שבתוספת של אור השמש, וכל מי שרואה את הבית מציין מיד כמה הוא מואר ואוורירי. כולנו כבר חשים את היתרונות, משום שכל החדרים שלנו מלאים כעת באור יום טבעי ובאוויר צח - המעניקים לבית את תחושת המרחב לה היינו זקוקים כבר זמן כה רב. מייק ואני מתכננים כבר את המסיבה הראשונה שלנו, כי אנחנו יודעים שיש לנו מספיק מקום כדי לאפשר לאורחים להסתובב וליהנות מן הסביבה ומתופסת המרחב!"